De samenhang van kunst, design en techniek maakt het mogelijk informatie op een zeer brede manier te presenteren. In de loop der tijd is de techniek zo snel ontwikkeld dat je je zou afvragen hoe de gebruiker daarmee om gaat. Kunnen we het wel bijhouden, of is de manier van communiceren iets dat zich in grote lijnen herhaald.

De laatste jaren wordt design steeds belangrijker. Het bepaald hoe de eindgebruiker de informatie ontvangt. Het is bijna een kunstvorm geworden, die we dagelijks ervaren. John Maeda onderzoekt hoe dit werkt in deze moderne tijd en hoe we kunst, design en technologie met elkaar vermengen. Hij vertelt dit a.d.h. van anekdotes en voorbeelden van de afgelopen 10 tot 20 jaar uit zijn leven.

John Maeda

John Maeda is voorzitter van de Rhode Island School of Design. Hij studeerde aan MIT, was programmeur en zeer geïnteresseerd in kunst en design. Deze combinatie gebruikte hij om overeenkomsten en verschillen te verwerken in diverse kunstwerken en onderzoeken. Vanaf dat moment zoekt hij naar de perfecte combinatie van kunst en techniek.

“When people say, ‘I don’t get art’ … that means art is working.”