De Nijmeegse Communicatieprijs 2016 werd donderdag 10 november uitgereikt tijdens een feestelijke avond. Ruim 22 projecten maakten kans op de juryprijs voor het beste communicatieproject van de regio. De vijf beste projecten presenteerden een laatste pitch voor de vakjury. En uiteindelijk koos de jury voor Windpark Nijmegen-Betuwe als beste communicatieproject!

In 2013 ontwikkelde Studio Anders de identiteit, visuele communicatie en in 2015 werkten we in een campagneteam aan de campagne voor Windpark Nijmegen-Betuwe. De campagne werd opgezet voor de ledenwerving van WindpowerNijmegen, de coöperatie achter Windpark Nijmegen-Betuwe. Een unieke co-creatie met een lokaal coöperatieve insteek.

Volgens Korneel Jeuken (juryvoorzitter) was de campagne “zeer compleet, met een authentieke en innovatieve aanpak.” Doelgroepen op alle niveaus werden bereikt. Ook het tastbare resultaat, dat de eigen verwachtingen overtrof, sprak de jury aan.

 

Het project werd ontwikkeld door een speciale groep zelfstandig ondernemers uit Nijmegen. Van ontwerpers, marketeers tot communicatie- en social media specialisten. Om deze coöperatieve co-creatie kracht bij te zetten, werd tijdens de finale op zeer succesvolle wijze een pitch gehouden voor de vakjury door Caroline de Greef, bestuurslid van coöperatie WindpowerNijmegen. Haar verhaal werd ondersteund met videobeelden uit de campagne.

 

Het campagneteam bestond, naast Christine Wevers (projectleiding), uit Carlo Bongers (art director and design, Studio Anders), Dick Bos (bedrijfscontacten, Salesgrow), Oscar Jansen (communitymanager, Eindelijk Zon), Astrid Bos (reclamemaker, bestuur WindpowerNijmegen) en Pim de Ridder (windenergiedeskundige). Verder werkten mee Henny van Roomen (fotograaf), Job Kuipers (webdevelopment), Tefke van Dijk (tekstschrijver), Mark Bos (sociale media), Sabine Eijkholt (filmmaker), Alex de Meijer (inhoudelijk deskundige), Ronald Kleverlaan (crowdfunding specialist) en ruim dertig vrijwilligers.

Selectie campagneteam Windpark Nijmegen-Betuwe

Wervingscampagne

De wervingscampagne voor Windpark Nijmegen-Betuwe vond plaats van april tot en met november 2015. In de eerste fase (april tot juli) lag de focus op ledenwerving voor coöperatie WindpowerNijmegen. Het resultaat oversteeg alle verwachtingen: het ledental verdriedubbelde van 400 naar zo´n 1.500 leden. Ook in de tweede fase (september-november) liep de campagne als een trein. “Ons doel, om tenminste € 2 miljoen eigen vermogen te vergaren voor de coöperatie door de verkoop van windaandelen, werd ruim overschreden. Binnen enkele weken hadden leden voor ruim € 3,2 miljoen aan windaandelen aangevraagd. Veel meer dan nodig”, vertelt projectleider Christine Wevers, in het dagelijks leven werkzaam bij de Gelderse Natuur en Milieufederatie.

Communicatiekring Nijmegen

De Communicatieprijs Nijmegen werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Het is een initiatief van de Communicatiekring Nijmegen, de vereniging van communicatieprofessionals in de regio. Tijdens de wedstrijd krijgen alle creatieve en aansprekende communicatieprojecten in het Rijk van Nijmegen een podium.

bron:
Windpark Nijmegen-Betuwe
Communicatiekring Nijmegen
N1
De Brug